Sammanfattning av 2020

publicerat i Om mig;
Ja vad kan man säga om 2020? Året har kantras av Pandemin runt om i världen vilket har satt sina spår. Men jag tycker ändå det har gått bra. Jag har försökt att leva men med viss begränsning av umgänge.
Året började med att jag lämnade min arbetsplats efter 11,5 år. En arbetsplats där jag tillbringat mer tid hos än med min egna familj. Trodde det skulle vara svårare än det var men det har alltid känts som ett bra beslut. Men de gamla arbetskamraterna är mina bästa vänner.
I våras tog jag även pick och pack och flyttade hem till Luleå. Även detta beslut har varit så skönt. Huset i Åkersberga såldes av Emil på Länsförsäkringar som hade fotat huset 3 år innan. Affären gick snabbt och priset var det jag ville ha. 
Men att flytta hem igen var så skönt och gav mig en inre ro och lugn igen.
Att få fixa och dona med huset och bagarstugan har varit så jättekul. 
Men tiden hemma blev ändå lite långtråkig och jag tog anställning på ett äldreboende efter in intensivkurs i vården. Ett jobb där jag stortrivdes enormt mycket. Dock alldeles för dåligt betalt men kul att kunna bocka av på min "bucket list".😊
Försommaren kom och höns flyttade in på gården, Dvärg Wyandotte. Köpte enbart med ögonen för att de var så söta.❤️ Igår, den 30 december, gav de mig en försenad julklapp. En liten kyckling...❤️❤️❤️ åhh den bästa julklappen jag kunnat få. (null)
Och så himla liten....
Även de första getterna flyttade hem på gården efter att ha hämtat dem med hästtrailern utanför Arvidsjaur. 4 stycken lappgetter blev det. Hotte som är som en julbock med sina gigantiska horn, Rosi, Mattis och lilla Tilda. (null)
Men jag längtade efter fler djur och när annonser på Afrikanska Dvärggetter kom upp kunde jag inte motstå.
Findus kommer från Ljusterö utanför Stockholm så när Björn var ner på jobb bad jag honom att ta Findus i bagaget på BMWn. Det gick utmärkt så jag letade upp ett par damer utanför Edsbyn till gången efter att ta med dig upp i bagaget. Så vi hälsade Gerda och Maja välkomna till gården. (null)
Under sommaren och hösten har båda katterna fått kattungar. Först var Doris under våren innan vi flyttade upp och fick lilla Frans i början av Mars. Frans blev kvar i familjen.  (null)
Finns ingen gosigare än Frans.❤️❤️❤️kvällsmat varje dag.
Och i augusti fick hon ungar igen och ut kom Citrus och Mango. Två härliga individer. Bägge flyttade till Piteå.
Under hösten blev det Chanels tur...och födde först 4 stycken små kattungar som vi fick värma på brösten under täcket då de var nerkylda. Det var Wilma, Sune, Bill och Bull som föddes tidigt på natten. På kvällen föddes den sista, så liten röd kattunge, att vi trodde inte den skulle överleva. Vi värmde och matade den med nappflaska de första dagarna. Namnet vi gav den lilla kattungen blev Gösta. 
Innan julen flyttade Sune, Bill och Bull till sina nya hem. Kvar finns numera bara Wilma och Gösta tillsvidare. (null)
(null)
(null)
(null)
Sigrid har i december hunnit fylla 17 år. Så kul att vi får ha henne kvar ännu.
❤️och Emma har hunnit köpa sig sitt "slott". Så kul att de har fått ett eget boende och ett hus på landet.
Lillskrutt bor kvar i bagarstugan och har fått ett bra jobb.
Nyinflyttad till familjen är lilla Jänta.  (null)

En Gordon Setter valp som håller familjen  (null)
vaken både dag och natt. Vem uppfann att det är så gulligt med hundvalp? De har nog aldrig haft en hundvalp. För det pinkas och bajsas hela tiden. Ingen sko får ha sina sulor kvar i skorna.
När det gäller mig själv så har jag fått ett otroligt trevligt jobb. Med både ekonomi och sociala kontakter. Precis det jag velat ha. Ursnyggt kontor med utsikt över södra hamnen. (null)
Några tråkiga saker har dock passerat även under 2020. Tänker inte lägga alltför stor vikt på dessa men vill ändå att det ska stå med i sammanfattningen.
Hatet från mamma och pappa samt syskon finns kvar. Otroligt tråkig och för mig obegripligt fortfarande. De borde väl vara glada att jag flyttat upp och intresserade av hur långt vi kommit med gården. Men tyvärr...finns bara hat. Något som efter drygt 2 år ändå går genom mitt huvud dagligen. Anonyma källor som påstår saker och där man hellre offrar dottern än röjer källan? Totalt helt obegripligt för mig. Jag skulle aldrig kunna behandla mina barn på detta sättet. Men det är jag och vi är alla olika.
En begravning har vi varit på...en väns mamma som gick bort i våras. Alltid trist med begravningar. Men det är ju på begravningar man träffar personer som man inte umgås så ofta med.
Svärfar Allan gick också bort under senhösten. Tragiskt då det var en underbar person och som en far för mig. Kidsen åkte ner på begravningen strax innan julen. (null)
Två hönor, vid namnen Agda och Agda, har dött och är begravda på gården.
Så när jag ändå summerar ihop året så är det otroligt många bra saker som hänt och få tråkiga saker. Så 2020 blev trots allt ett mycket händelserikt år med massor av positiva saker.
Tack för 2020 och välkommen 2021!