Lördag-regnet öser ner

publicerat i Om mig;
Så var det helg igen...men gisses vad fort dagarna, veckorna och månaderna går. Snart är oktober slut och endast två månader kvar på detta år.
Det är mycket man vill hinna med...och tur att dygnet ändå har 24 timmar och mitt sömnbehov inte är det största i världen. 
På jobbet är det rätt mycket just nu. Vi är totalt nio ekonomer varav två är sjukskrivna och två har sagt upp sig. Ser ett större problem med uppsägningarna då vi redan nu har fördelat sjukskrivningarna mellan oss som är kvar och dessutom drog vi ner på personal i våras. Men jag tycker ändå de är jättekul.
Hemma på gården så är to do listan lång. Och i går betade jag av en av punkterna.
  • Inhängna sista ängen för kossornas bete. Blir det sista för sen ska de flytta in i sin nya ligghall. (null)
De stod så snällt och tittade på, troligtvis dreglande på det nya gräset.😋
Ligghallen är dock inte klar...utan påbörjad onsdag nästa vecka och färdigställs på helgen som kommer. Inredningen är köpt och hämtas nästa vecka på Staffare.
Men vi har hunnit med en milstolpe till på to do listan.
  • Mocka ur djupströbädden i fårhuset
  • Fåren in i fårhuset
  • Plattsvans och lilltjejen gör Tone sällskap i stallet då de är under rehab.
  • Chilin torkad (null)
    (null)
  • Persiljan och dillen torkad i burkar (null)     
Fransk Dragon på tork. (null)                 Så skönt att få in fåren i fårhuset. Led lite av att de varit ute hela tiden. Sovit på jordhögen även om de haft sitt tält att sova i. Men nu sover de gott i värmen i fårhuset.
Så fort det slutat regna idag ska loppisbordet plockas ner och lådorna köras till logen i byn. Vilket nu under kvällen är uppfyllt. Hann t o m ta en fika med grannarna som bor vid logen.
Lite jobb blir det också. Lovat att göra ett extra bokslut för en av de sjukskrivna (förutom de 11 jag redan gjort). 
I torsdags hade jag kvällsmys med Nutella. Hon är så mattekär...vill bara ligga på axeln och snosa. (null)
Nu är det äntligen kväll och nyduschad och kvällsklädd. Så det blir att glutta på tv en stund och virka på pläden så den blir färdig någon gång.
Jänta och Maja sover redan på sängen, Nutella har just druckit sin kvällsvälling och far omkring och bäddar med sina klövar. Verkar inte vara nöjd med underlaget i sängen.😊 Men tror inte det blir något mjukare och jämnare underlag. Så äntligen fann hon en plats, nära, nära mig.🥰 
Så nu är det ro i huset....
Nattinatt!❤️ (null)