Så kom första snön

publicerat i Livet på gården, Om mig;
En liten tillbaka blick över de senaste veckorna som sprungit i en hiskelig takt.

September har kantras av jakten på helgerna. Trött som gatan har jag tagit mig upp vid 4-tiden för att bege mig ut på älgjakt.
Väl uppe kan man bara konstatera att mornar är otroligt härliga och precis som barnen på utflykt hinner jag nå mitt mål och vill genast dricka choklad och äta en ostsmörgås till den vackra soluppgången. (null)
(null)
Ibland undrar man lite på tanken med jakttornen? Lite i högsta lagret?  (null)
Jag som höjdrädd skulle inte känna mig bekväm att klättrar upp så det blev pass på vägen och lite doftträning med Sonja i band. (null)
(null)
(null)
Men gullungen hittade vatten och som hon älskar vatten. Badade hela tiden.
Jakten har tagit de flesta helgerna förutom en vilohelg. Då blev det upp med potatisen så vi har inför vintern. Lite blandade sorter har blivit satta. Bintje, Asterix, King Edward, Mandel och två vårpotstisar som jag inte kommer ihåg namnet på. Blev ca 200 kg potatis. (null)
Allt ska ner i potatiskällaren inför vintern.
Fårhuset är i stort sett klart.  (null)
 Saknas lite vindskivor men det blev i allafall inflyttningsbart iallafall så fåren får det lite skönt. Fåren har dessutom blivit ytterligare 3 Klövsjöfår. (null)
(null)
Fick upp en ljusslinga så de har lite mysbelysning.😊
(null)
Nu trivs de så bra i nya huset. Så vindskivorna får komma upp i prioriterad ordning. Men i och med att man jobbar måndag till fredag så går det lite sakta med byggandet.
Kvar att leverera på djurfronten under 2021 är baggen Hasse som kommer från Uppsala samt 6 stycken höns, Bovaner. (null)
Nu får man hoppas att snön regnar bort så man hinner vinterstäda gården.
Trevlig söndag och ta hand om varandra.❤️