Tack 2022 och välkommen 2023

publicerat i Livet på gården, Om mig, Utskjutet;
Det känns rätt skönt att lägga 2022 i arkivet ich vända blad i livet. Ett blankt blad att fylla med nya äventyr, nya kunskaper och nya vänner.
Jag kan inte klaga på 2022. Var ett helt okey år. De sista djuren (kossorna) flyttade in på gården och både fårhuset och Kohuset blev färdiga. Stallet gjordes i ordning och hästen Tone flyttade äntligen hem till gården efter många år i hyrstall. 
Vi provade att ha öppet hur på gården under sommaren vilket var otroligt välbesökt. Vi gräddade våfflor och kokade kaffe till besökarna. Kunde inte tro att det skulle vara sådant tryck hos barnfamiljer.
Jag bröt fotleden eller rättare sagt krossade den i början av 2022. Och under hela året har jag kämpat med smärtan i fotleden. Den har dock minskat något sista månaden.
På julafton drog jag axeln ur led igen...denna skitaxel. Redan opererad 4 gånger men inte bra alls. 
Vi hann inte allt vi önskade men är på god väg. 
Så jag är rätt nöjd när jag kikar tillbaka på året.
2023 står nu i startgroparna och jag ser verkligen fram emot våren och starten på all plantering. Gud så kul det ska bli.
Det gamla huset ska också renoveras efter branden 2021. Det har inte varit något prioprojekt i och med att vi bor i bagarstugan. Så allt annat har fått gå före. Men nu ska vi strax påbörja rivningen av väggar och golv. Sätta in fönsterna så vi får lite ljus i huset. Är så mörkt när man bommat igen gluggarna.
Annat som ligger i pipen är att effektivisera allt hos djuren, vatten, el, utfordringen. Hinner vi så ska också en ny större ligghall byggas. Och fler kor införskaffas till gården.
Grönsaksland ska iordningställas och bärbuskar planteras. 
Så jag tror inte att jag kommer att sitta sysslolös 2023 heller.

Gott slut och ett riktigt Gott Nytt År!
Kramelikram ❤️ (null)