Så kan man sammanfatta maj -22 också

publicerat i Livet på gården, Om mig, Utskjutet;
Ännu en månad Jan läggas till avslutade handlingar. Även om det är en dag kvar. Så vad har egentligen hänt under maj?

Våren kom till slut och snön försvann äntligen. Men gisses vad långdraget det var i år. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.
Lammen blev till sist klara. Tyvärr med förluster. Men vi fick ihop 13 urgulliga, sociala och personliga Lamm. Några har fått sina namn. Alva, Nutella, Snöflinga, Liam, Joker, Fabian och minstingen Felicia. Några är kvar att namnge.
Artikeln i tidningen om drömmarna om lantlivet. Är egentligen ingen som tycker det är kul med att framhäva mig själv. Men all publicitet som är gratis är gott.
(null)
Och ska jag nå drömmen så måste jag ibland offra mig. Även om jag för dagen var påbyltad och med mössan nerdragen. 🤣
Hästen är välpolerad och blänker. Så fin hon blivit i pälsen. (null)
Fårklippningen är påbörjad. Lite tuffsig blev den första och tummen var i vägen och sprutade blod. Så klippsaxen var vass i allafall. Men kul att få lära mig.
Vöxthuset är snart färdigmålat på insidan. Blir så mysigt med svart/brunt. (null)
Det börjar dessutom vara välfyllt ochså. Massor sv tomater, chili, gurka, squash, kryddor, broccoli, majs, sockerärtor och massor av bönor och blommor.
Planeringen av sommarprojekten är i full gång. Små odlingslotter och potatisland för uthyrning. Någon frågade vad som ingick och vad man kunde köpa till för service. Så vi enades om att självplock kanske var det alternativ som kunden sökte när allt blev klart.😊
Arbetet är alltid kul så även denna månad. Boksluten är färdiga, prognoser framräknade och 2 av de 8 budgetarna som ska räknas innan semestern är färdiga. Så kul när det löper på ganska bra och lättsamt.
Vårbruket är påbörjat. Plöjning och harvningen är startad. Snart ska havren, ärtorna och kornet sås. Tänkte försöka ta till vara och mala lite till hushållet i år.
Nu ser jag framemot juni månad. Ska bli så himla kul.