Bella och Jasmine

publicerat i Livet på gården, Om mig;
Så har gården äntligen fått sina första kor. De två första blev fjällkor och de heter Bella och Jasmine. (null)
(null)
Så himla gulliga och otroligt snälla kor. De klev lugnt ner för rampen på lastbilen. Gick runt i hagen och kikade in omgivningen.
(null)
Bella och Jasmine är dräktiga så till vårvintern väntas kalvar.
Nu väntar vi på Katja, Dexterkon, som vi köpt och som väntar på transport hem till gården. Även hon ska vara dräktig innan hon kommer till gården.
Idag ska vi försöka pressa höet som är slaget både på vår egen mark men även på ett av arrendena byn. 
Har varit lite svårt att få folk att förstå hö och hö och att det beror på vilket djur som ska äta det. En del tycker det bara är att slå höet och pressa det tätt intill. Och det går visserligen om man vill ha ensilage till typ kor. Hästar och åsnor får dock problem av ensilerat hö i mängder.
Det är som mat till barn...om något barn inte tål en del ingredienser så undviker man ju det som förälder.
Även kvaliten är något som vi föräldrar strävar efter. Vi skulle aldrig ge våra barn otjänlig mat bara för att det fanns. Utan vi strävar alltid efter så bra mat som möjligt.
Lika viktigt är det för oss gällande våra djur. Vi vill ge våra djur så bra mat som möjligt. 
Tyvärr har årets höskörd varit lite knepig. Det hotas med regn varje och vi vet att regn förstör kvaliten på fodret. Varpå vi dragit och dragit på att slå. För att få torrt hö behöver vi ca 3 hela dygn med hyfsad värme och gärna lite vind för att höet ska få rätt torrsubstans till de djur vi har.

Nä, dags att jobba lite.....😊