Så nu är plogpinnarna uppsatta efter infarten.
Men vintern får gärna vänta med att komma. Har så mycket jag vill hinna med innan snön kommer.
Nu har grabbarna åkt till Stockholm...så lite lugnt hemma. Blir nog att städa och göra lite fint. Jakten har tagit så mycket tid varje helg. Visserligen urmysigt att vara ute i naturen och äta ostmackor med choklad.
Och jag har varje dag plockat med mig lingon så att det finns sylt inför vintern.
Jag har verkligen försökt hinna med att plocka in från växthuset....men ångrar mig att jag sådde så många tomatplantor. Allt hinner inte mogna fram så det blir mycket marmelad på gröna tomater. Och jag kan verkligen rekommendera det om du har tomater
över som inte hinner mogna.
*****************************
Recept:
1 kg gröna tomater
1 dl vatten
1 citron, både skalet och saften
2 cm ingefära
3-4 dl socker, jag använder lite mindre
Natriumbensoat, E211, som konserveringsmedel. Ska du äta marmeladen direkt kan du utesluta det.
Hacka tomaterna fint och lägg i kastrull tillsammans med vattnet och det hackade citronskalet med citronvattnet.
Koka i ca 20-30 minuter tills tomaterna är mjuka.
Hacka ingefäran i små bitar. Tillsätt socker och ingefäran i tomaterna och koka ytterligare ca 30 minuter eller tills marmeladen är klar. Temperaturen ska bli ca 107 grader.
Blanda i natriumbensoaten och tag av från plattan.
Se till att dina burkar är rengjorda med hett vatten.
Häll upp marmeladen och slut locken omgående.
*****************************
Jag kan lova att du tycker det är urgott. Gärna tillsammans med ost och kex.
På söndag eller till veckan kommer mina 2 sötnosar hem, Gerda och Maja. Så att vår Findus får sina egna damer.
Så njut av livet....alldeles för kort ändå. ❤️
I morgon är det min födelsedag....🎂 och då får jag fira den med mina barn.